Recuperari de date

Recuperari date: Stick, Hdd, SSD, Carduri memorie, Hdd externe

Servicii Recuperari de date de pe orice suport electronic sau magnetic | DATA RECOVERY |

Unitatile non-volatile de stocare a datelor, hard disk-urile SSD-urile si memoriile flash, nand, etc, au evoluat constant pentru a tine pasul cu capacitatea mare de date stocate. Astfel acestea au devenit din ce in ce mai complexe, mai sofisticate si odata cu acest lucru, au devenit si mai sensibile, cu tolerante mici.

Socurile mecanice sunt cele mai daunatoare pentru hard disk-urile clasice (cu parte mecanica).
SSD-urile sunt sensibile la socuri de tensiune si au un numar limitat de scrieri ale memoriilor.

Defecte tipice hard disk-uri si preturi minime:

1. Conector deteriorat (mai ales la harduri USB externe). Aceasta situatie apare datorita manevrarii necorespunzatoare a mufei usb.
Pretul variaza intre 50 -200 lei, cu exceptia cazului in care a aparut si defect mecanic la capete)

2. Formatarea discului, stergerea sau coruperea fisierelor, partitiilor.
Pretul variaza intre 100-300 lei.
Sansele de a recupera datele scad daca s-au rescris date pe hard disk dupa eveniment.

Pentru situatiile de mai sus, de cele mai multe ori hard disk-ul poate fi utilizat dupa interventia de reparatie. Se poate spune ca echipamentul va fi predat clientului si acesta ar putea fi utilizat in continuare.

ATENTIE:

Hard disk-urile sunt echipamente foarte sensibile cu componente mecanice executate la tolerante foarte mici, pentru a asigura performante si capacitati mari. Astfel sansele de recuperare a datelor scad drastic in cazul in care unitatea a suferit interventii facute de personal necalificat, cu unelte si aparatura rudimentara!

Pentru urmatoarele defecte descrise, unitatile de stocare nu vor putea fi folosite dupa salvarea datelor! Acest serviciu se adreseaza numai celor care vor strict recuperarea datelor !

1. Hard disk-ul nu mai porneste, nu scoate nici un sunet. De cele mai multe ori acest defect apare in urma unui contact intermitent (socuri de tensiune), a unei supra-tensiuni sau a unor componente electronice care au cedat.
Pretul variaza intre 300-700 lei. Posibil controller motor defect, firmware corupt, procesoare defecte sau explodate pe placa electronica, controller principal defect.

2. Hard disk-ul porneste dar scoate sunete anormale, repetitive („clampane”) sau citirea datelor se face foarte greu si cu erori.
Acest defect este mai grav si de obicei apare dupa ce unitatea a fost expusa socurilor mecanice severe (scapat, lovit, expus vibratiilor etc).

Pretul porneste de la 700 lei, sansele de reusita sunt de 90% mai ales daca dupa defectarea unitatii nu s-a intervenit de personal necalificat.
In astfel de cazuri orice pornire a hard disk-ului poate deteriora suprafata magnetica a discului deci sansele de recuperare a datelor scad in functie de durata de functionare de dupa accident.

Daca recuperarea de date este posibila, este nevoie de aducerea unui alt mediu de stocare pentru copierea datelor recuperate.
Pentru siguranta, datele recuperate de firma noastra nu vor fi  disponibile in nicio retea locala sau internet!