Sfaturi pentru viata bateriei

Sfaturi pentru prelungirea vietii bateriei

Mereu incercam sa stoarcem cat mai multa energie dintr-o baterie de laptop. Mai jos aveti cateva sfaturi care va pot ajuta:

Sfaturi pentru viata bateriei
Sfaturi pentru viata bateriei

[listinfo]

  • 1. Reduceti luminozitatea – Aproape toate laptopurile isi pot reduce luminozitatea apasand doar cateva butoane. Unele au chiar niste presetari pentru procesor si ventilatie pentru a rula mai eficient.
  • 2. Reduceti nr. de programe care ruleaza in fundal – Itunes, PowerIso, etc. Toate acestea folosesc procesorul si energia bateriei. Incercati sa ramaneti doar cu cele de care chiar aveti nevoie, cand rulati pe baterie.
  • 3. Reduceti nr. de dispozitive externe – Dispozitivele de tip USB si WiFi-ul consuma energie. De ce aveti nevoie, cu alea sa ramaneti.
  • 4. Hibernare, nu standby – Dintre cele doua, hibernarea nu consuma energie si iti poti continua treaba exact de unde ai lasat-o. Functia standby consuma energie din acumulator astfel daca veti lasa laptopul in standby cateva saptamani, fara alimentare externa, in cele din urma bateria se va consuma.
  • 5. Optimizati puterea – Mergeti in Control Panel si incercati sa optimizati Power usage-ul.
  • 6. Reduceti efectele grafice – Strangeti din dinti si reduceti rezolutia si din calitate. Placile grafice, consuma mai multa energie cand au mai multe de procesat. Vremurile disperate cer masuri disperate.
  • 7. Cumparati un laptop mai eficient – Laptopurile devin din ce in ce mai eficiente din punct de vedere al consumului.

PS: In cazul in care majoritatea timpului folosesti alimentatorul laptopului, pentru ca bateria sa tina cat mai mult, ar trebui cam la 2 – 3 saptamani sa o mai descarci (10-15%) apoi sa o incarci la loc. In cazul in care bateria este externa si vrei sa tii bateria scoasa din laptop tocmai pentru a nu o uza, este recomandat ca ea sa fie depozitata la temperatura camerei, incarcata cam 50-60 %. Noi NU recomandam folosirea laptopului fara baterie, in cazul unei caderi de tensiune se pot corupe fisiere de sistem sau firmware-ul placii de baza.

[/listinfo]

Sfaturi pentru autonomia bateriei laptopului.