Tablete vs Laptopuri

Tablete vs Laptopuri

Tabletele concureaza cu o mare varietate de laptopuri. Desi sunt relativ noi pe piata, tabletele sunt tot mai raspandite si devin din ce in ce mai performante, insa acelas lucru il putem spune si despre laptopuri. Deci, pe care sa alegem? Alegerea o facem in functie de ce avem nevoie si de buget. Mai jos aveti diferite criterii care va pot ajuta.

Pentru achizitii laptop SH puteti apasati AICI 

Tablete vs Laptopuri
Tablete vs Laptopuri

[listinfo]
Tablete vs Laptopuri

 • 1.Bateria si viteza de pornire
  Tabletele sunt mai rapide la pornire decat laptopurile din cauza ca au un software mai simplu care nu necesita foarte mult timp de incarcare si nici energie, astfel bateria tabletelor va tine mai mult decat cea a laptopului.
 • 2.Portabilitate
  Laptopurile, ultrabookurile, sunt foarte usoare si mici ca dimensiune, dar si aici tabletele castiga, mai ales cele cu ecrane de 7,8 inch. Cele mai usoare ultrabookuri sunt cam cu aproximativ 500 de grame mai grele decat majoritatea tabletelor.
 • 3.Pret
  Tabletele costa de la 400 de lei pana la 4000 de lei, insa laptopurile incep de la 1300-1400 de lei si pot ajunge pana peste 10000 de lei pastrandu-si toate proprietatile specifice ( usoare, greutate scazuta, etc), dar cu o performanta pe masura.
 • 4.Filme, jocuri, carti, etc
  Exista foarte multe aplicatii pe care le puteti descarca pe tableta pentru ore in sir de amuzament si distractie, dar cand vine vorba de jocuri intensive cu grafici “flamande”, laptopul are un foarte mare avantaj. Tablete precum iPad sau Samsung Galaxy au niste rezolutii la ecrane numai bune pentru a viziona clipuri pe youtube, filme, dar, din cauza ca are mai multa putere de procesare, un laptop se descurca mai bine in prelucrarea imaginilor si la filme.
  Un sentiment placut este insa oferit de tablete atunci cand stai intins si te poti delecta cu cartea ta favorita si sa mai trimiti din cand in cand cate un email, toate de pe acelas device.
 • 5.Productivitatea
  Sigur, o tableta este buna pentru a naviga pe internet si pentru a viziona clipuri, dar ce se intampla atunci cand trebuie sa lucrezi la o prezentare pentru serviciu? Puteti luat aplicatii pentru tablete precum Google Docs sau QuickOfficePro, dar acestea sunt versiuni mai “taiate” ale celor de pe desktop. Laptopurile au la dispozitie o gama foarte mare de programe si in multe cazuri mai multa putere de procesare si memorie pentru a realiza sarcini mai grele precum editari foto.
 • 6.Durabilitatea
  Tabletele sunt mai usor de transportat dar din cauza touchscreenului exista riscul sa se sparga sau sa crape atunci cand pica pe jos. Acest risc poate fi redus insa daca ii cumparati o husa de protectie.
 • 7.Stocarea
  La acest capitol laptopurile castiga, fara nicio discutie. Tabletele ajung pana la 64GB spatiu de stocare (128GB la noile Microsoft Surface), pe cand spatiul de stocare al laptopurilor incepe de la 250GB.
  Totul depinde de dumneavoastra si de ceea ce vreti. Daca planuiti sa transportati un computer cu voi pentru mult timp, o tableta usoara ar fi ideala. Sau poate vreti o tastatura normala si nu va atrage touchscreenul. Incercati sa vedeti de care proprietati aveti nevoie. Comparati cat mai multe produse ca sa vedeti care va indeplinesc cerintele si nevoile.
 • 8. In acest articol facem o comparatie clara intre Tablete vs Laptopuri

[/listinfo]

Tablete vs Laptopuri

Lasă un răspuns